Cerita Tentang JS




2009

Pada akhir 2009, JS dah nak terkubur sebab JS xmampu utk membeli equipment paintball, marker, tank, loader. Tengah2 gali kubor tibe2 di kejotkan gan berita JS dapat sponsor? Pe lagi happy le memasing. Marker dan tank akan di beri, Loader kene beli. JS buat AGM utk menontong duit masing2 nak beli loader, maka terbitlah Rotor Kuning (Mangga) JS~ Mwahaha. Dlm perjanjian sponsorship JS kene wajib bertanding ke lima2 round of MY-NPL 2010 n training di Mapaac utk persiapan pertandingan tersebut. Dengan izin Dato Oli dan Dato C, maka JS MENERIMA tawaran tersebut.


2010

Training punya training sampai masing2 takde life n duit di sebabkan training, nak beli spender pon gi bundle, mcm mana la nak survive gini? Duit PTPTN bebudak JS byk habis kat training. Nak x nak, kene lah “BERKORBAN” sikit. Gua makan sayor je bai hari2, dak Amad makan megi tiap2 hari, rambut pon dh mcm megi.

GHOSAK AR LU MAD!


MY-NPL ROUND 1

PJ

30th & 31st January

Permulaan JS dalam Div 3 yg hancor lodoh(bak kata sopie). Day 1 JS menang 3 ke 4 kali je gitu dr 8, ini mcm terok ke bejebo? Mmg bad start utk JS. Masing2 hampa, bergaduh lagik, mlm event tersebut, duit JS kene rompak gan penyamun kedai makan tanpa di sedari, RM1600 terbang melayang~~ Agak suey la utk permulaan, dah le duit takde, kene rompak lagi, adeh, sabau jele.

Daripada perbincangan JS, Punca² kekalahan:

1) Belum biasa gentel E-Trigger

2) Terkejot dengan taboran pallet oleh opponent

3) Marker yang banyak masalah, rosak tengah main, meletop masa 10sec warning. Lawak lah

Mmg masing2 down time ni, tapi semangat nak teruskan still ada.

Training mengicap amad di teruskan.

MY-NPL ROUND 2

Melaka

3rd & 4th April

Konfiden JS agak stabil sikit lepas beberapa training. Utk pengetahuan, Ah Wei ada bagi aku pinjam vice dia, sisebabkan marker2 lain smua jahanam, dia bagi le pinjam. First time aku pegang marker ringan mcm ni(*maklum le noob lagi xpnah try marker lain*). Tapi pas ISSC 2010, Ah Wei delta amik balik marker Vice tu, dia marah n kata tak jaga marker tu, Aku pon rasa bersalah le, aku mana la tau xnak calar pe smua, sebab aku masuk snake dah confirm kene ciken slide, kata snakeman mwahahaha. Say sori to Ah Wei n setel. JS kembali menggunakan tukun2.

Balik pada round 2 ni, Selepas prelims day 1, JS dapat number 14 daripada 16 lol! Apekah daya? Tibe2 mr pian mengumumkan, VOTOLOCOS akan menentang JS utk sweet 16. ALOOO~ Masing2 pucat, bobo sampai taik idung jatuh pun x sedar, basit bijik mata itam tidak kelihatan.. Sampai le Day 2, Votolocos xnampak btg, team ni dating lambat, depa kata bas tayar pancit. So JS menanti. Skali Nampak kelibat VOTO, abg dah start calling ALOOOO. Ntah camana citer, Voto kene gan JS dengan 2 kemenangan terus. ABG X KENAL LEEEE. HAHAHA. Baru nak celebrate kemenangan, lagik skali pian potong stim gan berkata “JS AKAN MENENTANG SIR UTK ELITE 8!”. Mus dh nak tertanggal gigi bile dengar ni.(ke dah tertanggal?)… JS kalah gan SiR, Kalah, Menang, Kalah, it pon boleh nak dikata kan bad luck sebab final game gan sir marker LEGEND sopie aka tukun awe rosak masa nak tembak sopan. Ape leh buat, marker2 kurang mantap n berat, redah je le.

Buyo: Nampak gaya kite kene makan meggi lagi la ni mcm, podium xcecah, duit mana nak cekau..

Amad: Megi 4 life!

Mus: Abg makan bubur, gigi dh takde.

Eman: MEGI TU HAPE


Maka, dengan bergaya nya JS hidup dalam kesengsaraan mengumpul duit demi nak main paintball. Training2 di teruskan seperti biasa. Boleh bayangkan ke tak JS yang ulang alik Melaka-KL ni semata2 nak pegi training kat Mapaac? Mcm takde life bai, gamers life pon terganggu, adik manis pon terganggu. Mwahahahha.

Abg sakit peruttttttttt..... pretttttt

**TO BE CONTINUE**

5 comments:

Cik Buya said...

sedihnye bace citer JS ni.. di anak tirikan je. :(

mohamad said...

abg bru pasan kot main pic citer ni...
xde adab nye kace~

kai said...

Moncler
mens moncler
moncler coats
Moncler men jacket
Moncler women
Moncler online shop

Dsquared2
Dsquared men sneaker
Dsquared women sneakers
Dsquared clothing
Dsquared women's shoes
Dsquared2 shoes

herve leger
herve leger dress
Herve Leger strapless
Bandage dress
herve leger
herve leger bandage dress

Sichi said...

We also have a ... excellent

Frank said...

It is true that ugg ultra short another Rolex watch is the most definitive watch when it comes to luxury and in precision it is always on mark. ugg clearance The one thing that is guaranteed when one buys a Rolex is the performance of the watch which nice and cheap ugg boots is nothing short of superlative. Its flawlessly functional and extremely multipurpose design makes it the standard against which the worth of all other watches is measured.

Sitemeter